Pàgines

17 d’ag. 2014

Yoga vs gimnasia

Moltes persones arriben al yoga perquè ho consideren un tipus de gimnàstica més respectuosa amb el cos que els pot ajudar a millorar el seu rendiment físic, modelar el seu cos i reduir els nivells d'estrès. 

Tot això pot ser cert, doncs són efectes derivats de la pràctica, però el Hatha yoga (o yoga físic) no és un esport ni una gimnàstica. El que fonamentalment distingeix al yoga són tres aspectes: la respiració, la consciència i l'alineació corporal. Mai arribarem a practicar de forma correcta una asana (o postura) si no tenim en compte aquests tres pilars. 

El treball amb la respiració, a part dels exercicis específics de pranayama que ja hem comentat en altres post, consisteix a orientar plenament l'atenció en la inhalació i l'exhalació i ajudar-nos d'ella en la construcció i manteniment de la asana

A més, en tot moment hem de ser conscients de quins músculs s'estan activant i quins estan en repòs per equilibrar de forma adequada la asana. I una vegada construïda la postura hem de ser conscients de les sensacions que produeix en el nostre organisme tant a nivell físic, com a mental i emocional.

L'alineació segurament és l'aspecte que més es tendeix a considerar quan t'inicies en el Hatha yoga per entendre com ha de col·locar-se cada part de cos i aconseguir així els benecificis que proporcionen les asanas.