Pàgines

14 d’oct. 2014

Exercicis per dormir millor

Sovint ens pregunteu si és bo fer yoga abans d'anar a dormir i si us ajudarà a descansar millor. El yoga pot ser beneficiós a tota hora, en la mesura que adaptem la pràctica a les necessitats de cada fase del dia. De forma genèrica, un dels efectes principals del yoga és equilibrar el nostre sistema nerviós (simpàtic i parasimpàtic). Dit de forma senzilla: si estem accelerats ens baixa les revolucions, si estem baixos d'energia ens activa. Concretament, en anar a dormir el que ens interessa és aquietar-nos física, mental i emocionalment. Per això, en els moments previs a anar al llit recomanem una pràctica molt suau, amb una breu meditació, algunes postures que ens distensionin i una relaxació per acabar. Les possibilitats són infinites, però ens atrevim a fer-vos un suggeriment que podeu posar en pràctica per comprovar si us ajuda a descansar millor: 
- Comencem asseient-nos, ja sigui al llit o en una cadira (el que ens sigui més còmode), per fer una meditació de 5 minuts. Observarem la respiració pel nas, imaginant que l'aire entra com si fos un fluxe de llum i surt emportant-se la contaminació i tot l'innecessari.
- Després seguim damunt del llit o al terra, amb la postura de Paschimottanasana o la pinça. Amb cames estirades, aixequem braços i flexionem cap a davant fins a agafar-nos de les cames o, si hi arribem, dels peus.
- En posició estirada, amb cames doblegades, recolzant plantes dels peus i amb mans entrellaçades sobre el cap, inspirem i en expirar deixem anar genolls cap a un costat, inspirant tornem al mitjà i expirant baixem cap a l'altre costat, seguim així durant deu respiracions.
- En acabar, abracem cames fent rodar esquena sobre el terra o el llit.
- Elevem cames en posició vertical contra la paret durant 5 minuts.
- Acabem en Savasana o postura de relaxació, estirant-nos per complet boca amunt, deixant anar cada part del cos des dels peus fins al cap.

I... feliços somnis!