Pàgines

6 de jul. 2014

El yoga en els nens

Cada vegada és més freqüent veure anuncis o publicacions on es recomana el yoga pels més petits. Moltes persones pensaran que és una moda i que els nens ja estan massa estimulats i tenen moltes obligacions amb l'escola, deures i les mútiples activitats extraescolars que existeixen. 

Podríem estar d'acord amb aquest argument si no fos pels beneficis que té el yoga en els/les nens/as. El yoga no és com les altres activitats extraescolars en les quals els nens i les nenes no poden descansar del dia i se'ls exigeix més. Sinó més aviat tot el contrari.

Les sessions de yoga per els/les més petits/as estan enfocades perquè aprenguin a reconèixer i gestionar les seves emocions, aprendre a respirar de forma conscient, a relaxar-se i sentir els seus efectes, augmentant la capacitat de concentració i d'atenció.

A més, no podem oblidar les asanas (o exercicis físics) que milloren la postura del nen, alleugen possibles problemes o lesions que puguin tenir (sempre sota control mèdic) i millora la seva capacitat física en general. 

Tot això, sota el respecte i la consciència del cos, deixant a cada nen i nena que s'expressin al seu ritme i donant-los un espai de confiança per poder desenvolupar-se a nivell físic, mental i emocional.